Kuchnia

wielkie grilowanie

Grillowane piersi z kurczaka po tajsku przepis - Galeria

Grillowane piersi z kurczaka po tajsku - SKŁADNIKI:
Pół piersi z kurczaka
mały kubeczek jogurtu naturalnego
1 limonka
2 łyżki sosu sojowego
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka zmielonego galangalu (można zastąpić imbirem)
2 łyżeczki zmielonej trawy cytrynowej
2 szczypty suszonej i posiekanej papryczki chilli
Grillowane piersi z kurczaka po tajsku - PRZYGOTOWANIE:
Piersi z kurczaka oczyścić, umyć i pokroić w cienkie, długie paski. Do miski przełożyć jogurt, dodać sok z limonki, przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać, przełożyć mięso do marynaty i odstawić na parę godzin do lodówki. Najlepiej na całą noc. Patyczki do szaszłyków namoczyć w zimnej wodzie. Nabijać paski kurczaka na patyczki jak wstążkę i układać na grillu. Podawać z ostrymi sosami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation