Kuchnia

Foto blog www.gzikipyry.pl, ...ŁASUCHOWO..., Pyszne obiady

8/15 superodchudzających produktów.

Parmezan
Nie jest ni­sko­ka­lo­rycz­ny, ale ma mnó­stwo od­chu­dza­ją­cych wa­lo­rów. Jest lek­ko­straw­ny i tra­wio­ny za­le­d­wie przez go­dzi­nę (pod­czas gdy mięso i ser żółty przez czte­ry). Dzię­ki dłu­gie­mu doj­rze­wa­niu sta­no­wi cenne źró­dło ami­no­kwa­sów, wap­nia i wi­ta­min przy­spie­sza­ją­cych tempo me­ta­bo­li­zmu. Jak po­ka­zu­ją ba­da­nia opu­bli­ko­wa­ne w Ame­ri­can Jo­ur­nal of Cli­ni­cal Nu­tri­tion, w du­ecie z mle­kiem za­pew­nia taką ilość wap­nia, że za­po­bie­ga gro­ma­dze­niu się tkan­ki tłusz­czo­wej i ha­mu­je ape­tyt – wapń re­gu­lu­je pracę ośrod­ka głodu i sy­to­ści. Par­me­zan pa­su­je do ma­ka­ro­nu, go­to­wa­nych wa­rzyw (za­miast masła), sa­ła­tek, grza­nek i cia­ste­czek, po­sy­puj nim jabł­ka czy grusz­ki. Owoce z par­me­za­nem to ty­po­wa wło­ska przy­staw­ka, ser­wo­wa­na z winem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation