Kuchnia

so sweet.

pijane ciasto

biszkopt kakaowy
6 jajek
12 dag mąki ziemniaczanej
9 dag maki pszennej
15 dag cukru
1 cukier waniliowy
2 łyżki kakao
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
9 łyżek zimnej wody
krem:
1 szklanka wiórek kokosowych
1 szklanka kaszy manny
1 szklanka cukru
1 szklanka wódki
25 dag masła roślinnego lub margaryny

ciasto: żółtka oddzielić od białek. białka ubić na sztywno z zimną wodą, dodać cukier, ubić na lśniącą masę i dopiero potem ciągle ucierając dodawać po jednym żółtku. dodać mąkę zmieszaną z proszkiem oraz kakao i lekko wymieszać. wylać na formę do pieczenia. piec w temp. 180 stopni c. ok. 25 min. – ale to w moim piekarniku j
krem: kokos, kaszę mannę i cukier dokładnie wymieszać i zalać wódką. odstawić na noc w chłodne miejsce. utrzeć masło i dodawać porcjami przygotowaną masę, dokładnie ze sobą połączyć. 3-4 łyżki masy odłożyć. pozostałą masą przełożyć biszkopt. posmarować odłożoną resztą masy.
polać roztopioną czekoladą mleczną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation