Kuchnia

Koktajle, soki, mus

Składniki:

1,5 lyzki zelatyny
3x 125g jogurtu greckiego truskawkowego ( dostepny w lidl )
100g jagod
150g truskawek
125g malin
2 banany
2 szt. kiwi

Nasze szklanki do deserow wkladamy do zamrazalki, zeby byly dobrze schlodzone ( wtedy ukladajac zmiksowane Owoce nie bedzie nam wszystko sie ze soba mieszalo). Zelatyne rozpuszczamy w 0,5 szkl. cieplej wody. Owoce miksujemy osobno. Dodajemy do owocow i jogurtu po 2 lyzki rozpuszczonej juz zelatyny i mieszamy. Jezeli wolimy slodsze desery dosypujemy cukru pudru do danych owocow. Przygotowany pierwszy mus rozdzielamy do szklanek. Wstawiamy do zamrazalki i po chwili postepujemy podobnie z kolejnym, pamietajac ze najpierw smarujemy zmrozone brzegi szklanki, by mus nam sie nie pomieszal z innymi kolorami, a potem nakladamy na srodek. Podajemy schlodzone
z podanej ilosci owocow zrobilam 3 szklanki pysznosci
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation