Uroda

Przepisy

Czekoladowa tarta
Składniki:

spód:

200 g herbatników maślanych
70 g masła do roztopienia
łyżeczka masła do posmarowania
3 łyżki kakao
100 g gorzkiej czekolady
krem:

3 jajka
1 żółtko
200 g ( 2 tabliczki) czekolady gorzkiej najlepiej 70%
2 łyżki cukru z wanilią
Masło z czekoladą roztopić w kąpieli wodnej. Przestudzić. Ciastka pokruszyć i wymieszać z kakao. Do masy z ciastek wlać masę czekoladowąFormę do tarty wysmarowac masłem. Masę wymieszać i wyłożyć na spodzie formy, docisnąć do dna i boków. Schłodzić w lodówce co najmniej 5 godzin.

Mus:

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Przestudzić. Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywno, pod koniec dodać powoli cukier. Żółtka wlewać stopniowo do czekolady na zmianę z białkami i ubić delikatnie na mus. Mus wylać na zimny spód i wstawić ponownie do lodówki na co najmniej trzy godziny
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation