Kuchnia

KUCHNIA

Zawijasy z tortilli



Składniki (na porcje z dwóch tortilli):

2 tortille
Pesto lub twarożek do posmarowania tortilli
rukola, roszponka lub każdy inny rodzaj sałaty
kilka plastrów szynki, boczku, kiełbaski itp.
4 plasterki sera pokrojone w mniejsze paski
5 plastrów pomidora lub pomidory suszone
kiełki
Generalnie: każdy może w tortille zawinąć co tylko chce i co mu smakuje

Przygotowanie:

Tortille smarujemy twarożkiem lub pesto (dzięki temu łatwiej się skleją). Układamy na nich rukolę oraz pozostałe składniki (przez całą długość placka wzdłuż boku, od którego będziemy zwijać tortillę – chodzi o to, by w każdym już pokrojonym zawijasie znalazły się wszystkie składniki, a nie tylko jeden). Tortille ciasno zwijamy, owijamy ściśle folią spożywczą lub aluminiową i wkładamy do lodówki na około pół godziny. Następnie kroimy tortille na mniejsze części i podajemy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation