Kuchnia

Kulinaria

Sałatka z kaszą gryczaną i wędzonym kurczakiem

Składnki:
100 g kaszy gryczanej (1 woreczek);
300 g wędzonego fileta z piersi kurczaka;
1/2 białej części pora;
Puszka kukurydzy konserwowej;
3 jaja ugotowane na twardo;
3 łyżki majonezu;
2 łyżki jogurtu gerckiego;
Sól;
Pieprz.

Sposób przygotowania:
Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić i wystudzić.
Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Por umyć, ouszyć i pokroić w cienkie krążki.
Kurczaka pokroić w drobną kostkę.
Jaja ugotować na twardo. Obrać i pokroić w drobną kostkę.
Do miseczki przesypać wystudzoną, ugotowaną kaszę. Dodać odsączoną kukurydzę, pokrojonego pora, jajka i kurczaka i dokładnie wymieszać.
Dodać majonez, jogurt grecki, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation