Kuchnia

Muffinki

Przepyszne babeczki z MALINOWYM kremem
Składniki (na 12 babeczek):
60 g mąki, 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 125 g masła, 120 g cukru, 3 duże jajka, 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (opcjonalnie), 75 ml mleka, 100 g pokruszonej białej czekolady
Przygotowanie:
Nagrzej piekarnik do 175 C. Formę do muffinków wyłóż papierowymi papilotkami. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia i sól do miski i odstaw na bok. Ubij masło i cukier aż masa stanie się puszysta i gładka. Dodawaj po jednym jajku, cały czas dokładnie ubijając. Dodaj ekstrakt z wanilii (opcjonalnie). Dodawaj na przemian suche składniki i mleko. Dodaj pokruszoną białą czekoladę i miksuj aż do połączenia. Ciasto wyłóż porówno do papilotek i piecz ciastka przez 18-21 minut (sprawdzając ich stan w połowie pieczenia). Odstaw do ostygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation