Kuchnia

Muffinki

Muffinki z białym serem


Składniki:

21/2 szkl. mąki pszennej
1/2 szkl. cukru
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
100 g masła
1 szkl. mleka, jogurtu, kefiru lub maślanki
2 jajka
250 g twarogu
1 jajko
cukier waniliowy do smaku


Masło rozpuścić i zostawić do ostygnięcia. W jednej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek i sól. W drugiej misce wymieszać mleko, jajka i ostudzone masło. Do miski z suchymi składnikami dodać składniki mokre i wymieszać tylko do połączenia się składników. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać jajko, cukier i wymieszać. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i do każdej papilotki nakładać na zmianę po łyżce ciasta i po łyżce sera. Wstawić do piekarnika i piec ok. 25 minut w 170 st. C z termoobiegiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation