Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Racuchy z jabłkami
SKŁADNIKI
1,5 - 2 szklanki mąki
4 łyżeczki cukru
25 g drożdży
1 szklanka ciepłego mleka
1 duże jabłko
olej lub oliwa do smażenia
cukier puder do posypania
JAK TO ZROBIĆ
Drożdże rozcieramy z łyżeczką cukru i odrobiną mleka.

(1) Mąkę przesiewamy, robimy w niej dołek i wlewamy rozrobione drożdże, zagarniając troszkę mąki. Odstawiamy w ciepłe miejsce.

Obieramy jabłko i kroimy w drobną kostkę.

(2) Jak drożdże podrosną i lekko opadną dodajemy pozostały cukier i ciepłe mleko.

(3) Mieszamy na gładką masę i dodajemy jabłka, ponownie mieszamy.

(4) Odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.

Smażymy na rozgrzanym oleju.

Racuchy posypujemy cukrem pudrem.

http://smacznegokolego.blogspot.com/2013/04/racuchy-z-jabkami.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation