Kuchnia

Grażyna

Magiczne ciasto

Składniki:

- 4 jaja

- 150 g cukru

- 1 łyżka wody

- 125 g masła

- 115 g mąki

- 1/2 l letniego mleka

- 4 krople octu

- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii



Żółtka zmiksować z cukrem i łyżką wody na puszysta masę. Masło stopić, przestudzić, dodać do masy, zmiksować. Następnie miksując, dodawać na zmianę mąkę i letnie mleko. Dodać ekstrakt z wanilii. Białka z octem ubić na sztywną pianę, delikatnie połączyć z resztą ciasta.

Ciasto wylać do blaszki ( 20x20cm ), wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec w 160 st. C przez 60 - 70 minut.

Dokładnie wystudzić. Posypać cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation