Kuchnia

obiad

Serowa zupa z wędzonym łososiem

250 g włoszczyzny w paskach
1 l wody
200 g serka pleśniowego Brie
100 g serka topionego ementaler
sól
pieprz kolorowy KAMIS
gałka muszkatołowa KAMIS
70 g łosoś wędzony w plastrach
szczypior







Wykonanie:

Do garnka wlać wodę, wsypać włoszczyznę - gotować 25 minut.

Z sera brie odkroić skórkę.
Do ugotowanych warzyw dodać ser brie oraz serek topiony - dokładnie wymieszać, gotować, do momentu aż ser się rozpuści.
Całość dokładnie zmiksować blenderem ręcznym lub w blenderze kielichowym.


Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową Kamis.

Plastry wędzonego łososia pokroić w paski. Szczypior posiekać.

Do talerzy lub bulionetek wlewać porcję zupy serowej. Posypać ją paskami wędzonego łososia oraz szczypiorkiem. Smacznego !
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation