Kuchnia

W słojach zamknięte...

SAŁATKA WARZYWNA

Składniki
2 duże zbite kapusty
20 marchewek
20 dużych ogórków
5 dużych cebul
3 duże czerwone papryki
sól i pieprz

Dodatki:
1 szkl octu
2 szkl oleju
1 szkl cukru
nać pietruszki
3 listki selery

Kapustę zeszatkować. Marchewkę obrać i ugotować na pół twardo.Następnie zetrzeć ją na tarce jarzynowej. Ogórki obrać i zetrzeć na tarce na mizerię. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki dobrze wymieszać, potem dać trochę soli i pieprzu.
Nać i seler drobno pokroić.
Następnie dać wszystkie dodatki i dokładnie wymieszać. Zostawić na 1 godzinę. Później włożyć w słoiki (lekko ubijając), zakręcić i gotować 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation