Kuchnia

marynaty i dipy

SOS JUMBO NIGELLI



Składniki:



- 250 g. słodkiej papryki. Może być też świeża, ale należy ją wcześniej podpiec w piekarniku i zdjąć skórkę.

- 3 papryczki chilli

- duża garść łodyg świeżej kolendry

- limonka

- ząbek czosnku

- sól

- 120 ml. oleju arachidowego



Przygotowanie:



Najpierw zajmujemy się kolendrą, tzn. odkrajamy część łodyg bez liści o tych, na której liście są. Same łodygi wrzucamy do blendera/malaksera. Dodajemy ząbek czosnku, skórkę otartą z limonki i sok z niej wyciśnięty oraz pokrojone na kawałki papryczki chilli (razem z pestkami). Wszystko razem chwilę miksujemy. Następnie dodajemy liście kolendry, sól i znowu miksujemy. Ostatnim etapem jest stopniowe, bez przerywania miksowania, dodawanie oleju arachidowego.



Tak przygotowany sos, podajemy z domowymi nachos.



Read more: http://zielonykoperek.blox.pl/2012/06/Domowe-nachos-i-piekielny-sos-jumbo-Nigelli.html#ixzz2VR7q2Dxj
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation