Kuchnia

Pyszności

Burrito po polsku

Składniki:

500g mięsa mielonego
1 duża cebula
Wołowa kostka rosołowa
Warzywna kostka rosołowa
Puszka czerwonej fasoli w zalewie
Puszka białej fasoli w zalewie
Kukurydza konserwowa
Koncentrat pomidorowy (słoiczek)
Przyprawy: zioła prowansalskie, bazylia, oregano

Przygotowanie: Mięso mielone wraz z cebulą usmaż na suchej patelni. Uważaj! Trzeba je często mieszać, żeby się nie przypaliło. W garnku zagotuj 250ml wody i wrzuć kostki rosołowe. Kiedy wywar zacznie wrzeć, dodawaj do niego kolejno: mięso z cebulą, kukurydzę i fasole (razem z zalewą!). Teraz gotuj przez kilka minut na małym ogniu (uważnie, żeby nie rozgotować mięsa!). Na koniec dodaj koncentrat i przyprawy. Ponownie zagotuj. Gotowe!

Rada: danie podawaj na ciepło z chlebem lub zrób nieco gęstsze i wykorzystaj jako farsz do tortilli.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation