Kuchnia

kuchnia

Zupa krem marchewkowa
Składniki:

1 kg marchewki

3 ziemniaki

1 pietruszka

2 cebule

800 ml bulionu drobiowo-warzywnego

3 łyżki masła

przyprawy: szczypta imbiru, szczypta pieprzu cayenne,

sól, pieprzy do smaku



Do dekoracji:

kleks śmietany 18%

kiełki brokuła



Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę umyć i obrać.

W garnku z grubym dnem zeszklić na maśle pokrojone cebule, dodać pokrojone w plastry marchewki, pietruszkę i ziemniaki. Smażyć warzywa około 5 minut następnie wlać bulion i gotować do miękkości warzyw. Dodać przyprawy do zupy. Zmiksować na gładki krem. Dosmakować solą i pieprzem.

Udekorować kleksem śmietany i ulubionymi kiełkami.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation