Kuchnia

Zupy i kremy

Pomidorowa

Składniki

żółta papryka
filet z piersi kurczaka
cebula
3 ząbki czosnku
garść fasolki szparagowej
olej
szklanka bulionu drobiowego
1/2 l passaty pomidorowej
puszka krojonych pomidorów
2 łyżki brązowego cukru
puszka ciecierzycy
mielone chili
przyprawa 5 smaków
sól
koncentrat pomidorowy (niekoniecznie)
kilka gałązek natki


Etapy przygotowania

Paprykę kroimy w kostkę, mięso w paski, cebulę i czosnek siekamy, oczyszczoną fasolkę tniemy na 2–3 części. Paprykę, cebulę i czosnek podsmażamy przez chwilę na łyżce oleju, dokładamy fasolkę, zalewamy bulionem.

Kiedy się zagotuje, dokładamy passatę, pomidory, cukier, osączoną ciecierzycę i przyprawy. Gotujemy pod przykryciem, aż fasolka będzie miękka. Mięso smażymy na złoto na patelni, wkładamy do zupy, gotujemy jeszcze chwilę. Jeśli zupa ma za słaby kolor, dodajemy trochę koncentratu, mieszamy z posiekaną natką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation