Kuchnia

GRILL

Kiełbaska z warzywami przepis

Tak przygotowana kiełbaska z warzywami na powietrzu będzie prawdziwym wiosennym rarytasem na obiad czy ciepłą kolację

trudność: łatwe
czas: 30-60 min
ilość porcji: 6

Kiełbaska z warzywami - SKŁADNIKI:
1 kg kiełbasy grillowej lub śląskiej
1/2 cukinii młodej
2 pomidory
1/2 pora
1 dymka
1/2 ogórka szklarniowego
10 dag sera żółtego
1 papryka czerwona
20 dag boczku wędzonego
Sos:
2 łyżki ketchupu ostrego
2 łyżki oleju
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1 łyżeczka vegety
Dodatkowo:
folia aluminiowa
Kiełbaska z warzywami - PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie warzywa myjemy ,paprykę wydrążamy z nasion i kroimy razem w kostkę mieszamy w misce,oprószamy vegetą. Kiełbaski kroimy na kawałki.Boczek na paski. Sos: Ketchup łączymy z olejem doprawiamy do smaku słodką papryką mieszamy dokładnie. Folię aluminiową rwiemy na kawałki na każdym kawałku kładziemy kiełbasę z boczkiem posypujemy zmieszanymi warzywami i startym żółtym serem polewamy lekko sosem i zawijamy folię układamy na tacce aluminiowej i kładziemy na rozgrzany ruszt.Pieczemy około 20 minut aż warzywa zmiękną. Podajemy gorące.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation