Kuchnia

gril

Grillowane żeberka w marynacie z keczupem i majonezem - Proste Przepisy

Grillowane żeberka w marynacie z keczupem i majonezem
5 łyżek keczupu łagodnego
2 łyżki majonezu
2 łyżki miodu gryczanego (ale może być inny)
łyżeczka sosu sojowego ciemnego
pieprz cayenne
2 posiekane ząbki czosnku
olej
żeberka
Zdjęcie - grillowane żeberka w marynacie z keczupem i majonezem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Wszystkie składniki marynaty wymieszać i posmarować nią poporcjowane żeberka. Zalać resztą marynaty i odstawić na noc do lodówki. Grillować z każdej strony aż mięsko się zarumieni i przestanie po nakłuciu sączyć się "woda". Żeberka są miękkie i soczyste. Możne je tez upiec w piekarniku.
ps. Apel do moich Panów! Wybudujecie mi w końcu tego wielkiego grilla, który marzy mi się pod jesionem?
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation