Kuchnia

Kulinaria

Sałatka meksykańska z kurczakiem

Składniki:
2 wędzone udka z kurczaka
1 por (biała częśc)
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
1 czerwona papryka
3 łyżki majonezu
3 łyżki ketchupu
sól, pieprz
przyprawa do chili con carne – u mnie z Kotanyi

Przygotowanie:
Pora drobno posiekać, sparzyć, przełożyć do miski.
Z udek oddzielić mięso od kości, pokroić na kawałki.
Kukurydzę i fasolkę odsączyć na sicie.
Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki wymieszać razem.
Sos: Wymieszać majonez z keczupem, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą chili con carne. Polać sałatkę, dokładnie wymieszać, przykryć i włożyć do lodówki na kilka godzin celem „przegryzienia się”.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation