Kuchnia

wędlina

Karczek pieczony w musztardzie francuskiej na kanapki

Składniki:
ok. 1,5 kg karczku
1,5 - 2 płaskie łyżki soli
3 łyżki suszonego majeranku
4 ząbki czosnku przeciśnięte
1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki
odrobina pieprzu
2 kopiate łyżeczki musztardy francuskiej



W moździerzu utrzeć dokładnie wszystkie przyprawy i natrzeć nimi dokładnie karczek. Wierzch karczku dodatkowo posmarować musztardą francuską i wsadzić do rękawa do pieczenia dokładnie zawiązując z obydwu stron. Karczek wsadzić do lodówki na 24 godziny.
Po tym czasie karczek w rękawie umieszczamy na blaszce. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 1,5 godziny w temp. 200 stopni. Po tym czasie przecinamy rękaw i lekko go rozchylamy. Karczek wstawiamy ponownie na 15 minut tym razem na opiekanie. Upieczony karczek wystudzić i kroić.
Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation