Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

-200 g dobrej gorzkiej czekolady
-200 g masła lub margaryny do pieczenia
-6 jaj
-2 szklanki cukru
-100 g mąki
Czekoladę połam na kawałki i wrzuć do rondelka razem z masłem lub margaryną. Umieść rondelek na garnku z gotującą się wodą, by składniki się rozpuściły. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy. Oddziel żółtka od białek. Z białek i szczypty soli ubij pianę. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj mąkę. Następnie wmiksuj do masy przestudzoną czekoladę i pianę. Blachę – na przykład o wymiarach 40 x 25 cm – wyłóż pergaminem. Przełóż do niej ciasto i piecz 20 minut w temperaturze 200 stopni (180 z termoobiegiem).
Ostudzone ciasto pokrój w kwadraty.

Osobiście polecam podać je z gałką lodów waniliowych
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation