Kuchnia

Jedzonko

sandwich - przepis na chrupiącą kanapkę na ciepło

składniki:
- 4 kromki pełnoziarnistego chleba tostowego
- 100 g utartego żółtego sera
- masło do posmarowania pieczywa
- małe jajko
- 2 plastry pomidora
- bazylia - 4 listki (lub bazylia suszona)
- sól i pieprz dla smaku.

sposób przygotowania: kromki chleba opiecz w tosterze na złocisty kolor. jajka roztrzep widelcem na talerzu, dopraw szczyptą soli i pieprzu, dodaj żółty ser. 2 kromki chleba posmaruj cienko masłem. na pozostałe 2 kromki połóż plasterki pomidora i na to żółty ser i bazylię. przykryj posmarowanym chlebkiem. ułóż w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika (możesz podgrzać kanapki w mikrofalówce). poczekaj aż ser się roztopi - gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation