Kuchnia

Vege

Proste jesienne danie z nutką ze wschodu...

Składniki:

250 g makaronu chińskiego, daliśmy spaghetti
1 duża cebula, pokrojona w pióra
100-150 g pieczarek posiekanych
1 ząbek czosnku, wyciśnięty
2-3 łyżki białego octu winnego
2 łyżeczki miodu
sos sojowy, do smaku
oliwa



Ugotujcie makaron wg przepisu na opakowaniu. Przelejcie zimną wodą i odstawcie.
W głębokiej patelni rozgrzejcie oliwę i wrzućcie cebulę, zmniejszcie ogień na średni i smażcie, aż się cebula zbrązowieje i zrobi się słodka. (ok. 4-5 min). Dodajcie pokrojone pieczarki, wymieszajcie z cebulą, dodajcie czosnek i smażcie, aż pieczarki zbrązowieją. Dodajcie miód i ocet winny, wymieszajcie. Wrzućcie makaron, wymieszajcie i skropcie porządnie sosem sojowym. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation