Kuchnia

truskawkowe szaleństwo

Dżem truskawkowo- rabarbarowy  - grumkolandia.pl


SKŁADNIKI: 2,5 szklanki rozgniecionych truskawek, 1,5 szklanki pokrojonego na małe kawałki rabarbaru, 1 szklanka cukru, 250 g drobno pokrojonego ananasa z puszki wraz z zalewą, 12 g galaretki truskawkowe.j

SPOSÓB WYKONANIA: W rondelku wymieszać truskawki, rabarbar, ananas i cukier. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 20 minut. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę, mieszać do rozpuszczenia. Przełożyć do słoiczków lub plastikowych pojemników, nie przykrywać i wystudzić w temperaturze pokojowej. Zakręcić pokrywki. Z podanej ilości otrzymamy ok. 4 szklanek dżemu. Dżem można przechowywać w lodówce do 4 tygodni.

ŹRÓDŁO:TasteOfHome.Com.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation