Kuchnia

SAŁATKI

Sałatka z tuńczyka i selera
Przepis na szybką sałatkę z tuńczyka w puszce

Ta ekspresowa sałatka z tuńczyka świetnie sprawdzi się jako drugie śniadanie w pracy. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil. Jest lekko pikantna za sprawą dodatku czerwonej cebuli, selera naciowego i musztardy. Z powodzeniem możecie przygotować ją dzień wcześniej i zjeść ze smakiem kolejnego dnia.

Sałatka z tuńczyka w puszce

SAŁATKA Z TUŃCZYKA I SELERA
Śniadanie Mistrzów #106

Składniki:
1 puszka tuńczyka (używam tuńczyka w sosie własnym, nierozdrobionego)
1/4 czerwonej cebulki, drobno posiekanej
1 łyżka koperku, posiekanego
1 łyżka natki pietruszki, posiekanej
1 łyżeczka kaparów, posiekanych
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka musztardy
1 łodyga selera naciowego, drobno posiekanego
kilka łyżek majonezu
sól i pieprz do smaku
Tuńczyka odcedzamy, rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Dodajemy drobno posiekaną cebulkę, koperek, natkę, kapary i selera. Doprawiamy musztardą i sokiem z cytryny, mieszamy z kilkoma łyżkami majonezu. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy jako dodatek do pieczywa.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation