Kuchnia

Przepisy fit

Naleśniki otrębowe mają tę wyższość nad klasyczną wersją, że dodane do nich otręby wzbogacają danie o witaminy i błonnik. Dlatego właśnie placki z otrębami są zdrowsze i bardziej sycące.

Składniki:
- szklanka mleka
- niepełna szklanka przesianej mąki pełnoziarnistej
- łyżka otrębów owsianych
- łyżka otrębów żytnich
- 2 jajka

Przygotowanie:
Mleko, mąkę, jajka i otręby zmiksuj na gładką masę - nie powinna mieć grudek. Na patelni rozgrzej kroplę oleju i smaż placki na złocisty kolor.

Naleśniki otrębowe są nieco twardsze od klasycznej wersji, za to bardzo zdrowe.

Świetnie smakują ze świeżymi owocami i serkiem waniliowym.
SMACZNEGO!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation