Kuchnia

chleb

Pasztet z białej fasoli - prosty, smaczny i tani ;)
Składniki na keksówkę:
Biała fasola jaś - 2 szklanki
Marchew - sztuka
Przecier pomidorowy z tego przepisu - ok. 10 łyżek (można zastąpić mniejszą ilością koncentratu pomidorowego
Jaja - 3 sztuki
Przyprawy: liść laurowy, majeranek, sól, pieprz, słodka i ostra papryka

Sposób przygotowania:
Namoczoną przez noc fasolę ugotuj razem z marchewką z dodatkiem łyżki majeranku oraz 2 liśćmi laurowymi.
Gdy fasola będzie miękka odcedź ją i wyjmij liście laurowe.
Do fasoli dodaj pozostałe składniki - zmiksuj na gładką masę i dopraw do smaku.
Tak przygotowaną masę przełóż do foremki i piecz w piekarniku w temp. 180˚C przez ok. 45 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation