Kuchnia

słodkie desery

Koktajl różowo-czerwony
SKŁADNIKI
truskawki
mleko (ewentualnie jogurt naturalny, kefir lub zsiadłe mleko)
cukier
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Truskawki umyć, obrać z szypułek. Wrzucić do blendera i dodać cukier (2-5 łyżek cukru według uznania). Całość miksować aż do otrzymania płynnej konsystencji. Połowę płynu odlać do naczynia. Do pozostałej części dolać 0,5-1,5 szklanki mleka w zależności od ilości truskawek ("na oko"), tak aby koktajl po zmiksowaniu uzyskał piękny różowy kolor. Można ewentualnie jeszcze trochę dosłodzić. Do połowy szklanki wlać czerwony koktajl, następnie powoli wlewać koktajl różowy tak, aby kolory się nie zmieszały. Wstawić do lodówki do schłodzenia. Podawać ze słomką.
Można brzegi szklanki udekorować świeżą truskawką. 
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation