Podróże i miejsca

Ahoj przygodo!

Anyżkowo: Muffinki z czekoladą bez użycia miksera

Składniki :
2 szklanki mąki
70g cukru
1 szklanka mleka
1/4 szklanki oleju
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
esencja waniliowa
Przygotowanie :

1. Do miski wbij jajka. Wlej olej, mleko i esencję. Dokładnie połącz składniki.

2. Do drugiej miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Wymieszaj i wlej do masy jajecznej. Dokładnie połącz składniki.

3. Ciasto przelej do papilotek na 2/3 wysokości foremek. Każdą muffinkę posyp kropelkami czekolady.

4. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation