Kuchnia

Kulinaria

SALATKA ZIEMNIACZANA Z SOSEM MUSZTARDOWYM.

Składniki (na 4 porcje):
- 700 g małych ziemniaków
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1 brokuł
- 200 g chudego wędzonego boczku

sos musztardowy:
- 1/2 szklanki majonezu
- 2-3 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżeczki musztardy z czerwonym winem Kamis Specialte
- 2 łyżeczki posiekanego koperku (u mnie mrożony)
- sól

- przyprawa do sałatek Kamis Specialite



Ziemniaki obrać, ugotować, ostudzić, każdy przekroić na pół.
Wymieszać z sosem przygotowanym z podanych składników (oprócz przyprawy do sałatek).

Brokuła podzielić na różyczki, włożyć do wrzątku i gotować przez około 15 minut bez przykrycia (wtedy nie straci koloru).

Boczek pokroić w paseczki, wysmażyć na suchej patelni bez tłuszczu.


Na talerze wyłożyć ziemniaki z sosem, dookoła ułożyć różyczki brokuła i pokrojone na ćwiartki jajka. Posypać paseczkami boczku i oprószyć przyprawą do sałatek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation