Kuchnia

Eating

CUKINIA FASZEROWANA KASZĄ Z PIECZARKAMI

- 1/4 kaszy jęczmiennej z pieczarkami
- kawałek sera
- 1 łyżka oliwy czosnkowej
- sól i pieprz
- łyżeczka tymianku
- 2 małe cukinie

Kaszę przygotować wg przepisu, dodając do smaku olej czosnkowy, sól, pieprz, tymianek. Ser zetrzeć na tarce i rozgrzać piekarnik do 180°C. Cukinie przekroić wzdłuż na pół, delikatnie łyżeczką wydrążyć miąższ. Jeśli jest mokra, osuszyć papierowym ręczniczkiem. Kaszę wymieszać z 3/4 startego sera i napełnić nią cukinie. Posypać resztą sera, piec 25 min. Ewentualnie przykryć folią aluminiową na 15 min, a potem na 10 min zdjąć.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation