Kuchnia

Gotowanie

Bananowe Pancakes

Składniki:

2 szklanki mąki
1 łyżka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki soli
1 jajko, lekko ubite
1 szklanka mleka
2 łyżki oleju roślinnego
2 dojrzałe banany, rozgniecione widelcem
1/4 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego



Wykonanie:

W misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cynamon i sól. W drugiej misce wymieszać mleko, jajko, olej, wanilię i banany. Połączyć obie zawartości misek, dokładnie wymieszać (ja użyłam do tego drewnianej łyżki).

Pancakes smażyć na suchej patelni na rumiano z obu stron. Przekładać na drugą stronę, kiedy na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation