DIY - zrób to sam

Świetne pomysły

Z poradnika dietetyka Nasza Ewa - dietetyk - udziela dziś kilku porad, pozwalających pohamować niekontrolowane napady głodu..

1. Jedz wolno, aby uruchomiły się fizjologiczne sygnały sytości.
2. Jedz z przerwami, zastanawiając się czy naprawdę chcesz zjeść
więcej.
3. Wybieraj produkty wymagające intensywnego żucia.
4. Nie popijaj jedzenia.
5. Odkładaj sztućce na stół między kęsami.
6. Rób przerwy między daniami.
7. Zaprzestań jedzenia w momencie gdy nie pojawiło się jeszcze
odczucie sytości i odejdź od stołu.
8. Przestrzegaj ustalonego planu godzin posiłków.
9. Nakładaj na talerz od razu całą porcję jedzenia, a nie dokładaj.
10. Nie zjadaj „resztek”, tylko wyznaczone porcje.
11. Gdy jesteś bardzo głodny, przed jedzeniem wypij szklankę wody.
12. Do przegryzania wybieraj produkty niskokaloryczne, najlepiej
warzywa.
13. Zakupy produktów spożywczych rób, gdy nie jesteś głodny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation