Kuchnia

na słodko

Owsiane placki śniadaniowe (ok. 10 małych placków):

- 1 szklanka płatków owsianych
- 2 szklanki wody/mleka
- 200 g serka wiejskiego lekkiego
- 1 łyżka cukru brązowego
- 2 duże jajka lub 3 mniejsze
- 2 łyżki cynamonu do placków + cynamon do posypania
- 1 szklanka świeżych owoców np. truskawek
- olej rzepakowy/oliwa do smażenia

przygotowanie:
Ugotuj płatki owsiane w wodzie/mleku, odstaw do ostygnięcia. Dodaj serek wiejski i całość zblenduj. Dodaj cukier, cynamon, jajka i dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej kilka kropel tłuszczu na każdy placek, ułóż nie więcej niż 2 łyżki masy na placek. Smaż z obu stron ok. 3 min na stronę. Gotowe placki posyp cynamonem i ułóż na nich pokrojone truskawki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation