Kuchnia

zupy

Chłodnik marynarza

składniki:

wędzony lub pieczony łosoś - 60 gramów
Barszcz biały Knorr - 1 opakowanie
kilka liści sałaty lodowej lub innej
garść kiełków brokuła
jajka - 2 sztuki
Rama Cremefine do gotowania - 0.5 opakowania
posiekana natka pietruszki - 1 łyżka
posiekany szczypiorek - 1 łyżka
gałka muszkatołowa - 1 szczypta
cytryna - 1 sztuka
czarny pieprz


1.Gotuj Barszcz biały Knorr w 600 ml wody przez ok. 5 minut, po czym odstaw do wystudzenia.

2.Ugotuj jajka na twardo i wystudź. Usuń z kawałka łososia ości i pokrój go w paski.

3.Następnie posiekaj jajko, sałatę pokrój w paski, kiełki rozdrobnij.

4.Dodaj je do wystudzonego barszczu wraz z przyprawami, posiekanymi ziołami, Ramą Cremefine, sokiem z cytryny oraz łososiem (pozostawiając trochę do przybrania)

5.Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na 20 minut do lodówki (ewentualnie ponownie dopraw chłodnik po wystudzeniu).

6.Włóż do wazy trochę pokrojonej sałaty i zalej ją przygotowanym chłodnikiem. Przybierz na górze cząstkami jajka i łososia oraz gałązkami ziół.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation