Kuchnia

Bułki, pierogi,racuchy

Racuszki z ryżu na słodko

200 gramów ugotowanego ryżu (optymalnie biały, najlepiej się skleja)
3 jaja
0,5 - 3/4 szklanki mąki pszennej
3 łyżki cukru waniliowego
2 kopiaste łyżki cukru
0,5 kubeczka małego jogurtu naturalnego
cukier puder + ulubione dodatki

Ryż mieszamy łyżką z jajami, cukrami, jogurtem, następnie dodajemy mąkę, wszystko ponownie mieszamy, dopóki mąka nie rozprowadzi nam się równomiernie po masie.

Na rozgrzany olej lub masło klarowane kładziemy niewielkie porcja ciasta (z 1 łyżki), smażymy na złoto z obu stron, odsączamy na ręczniku papierowym, posypujemy cukrem pudrem i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation