Kuchnia

Przepisy

Babka na białkach z chrupkami - SKŁADNIKI:
7 białek
1 żółtko
150 g margaryny
4 łyżki mąki tortowej ( czubate )
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 szk chrupek czekoladowych
1/3 szk cukru
16 g cukru waniliowego
Lukier :
cukier puder
sok z cytryny
barwnik pomarańczowy
posypka do ciast
Babka na białkach z chrupkami - PRZYGOTOWANIE:
Margarynę stopić w rondelku i ostudzić. Białka ubić z obydwoma cukrami, dodać żółtko i jeszcze chwilę ubijać. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać do piany i delikatnie wymieszać, dodać margarynę i chrupki i ponownie ale delikatnie wszystko połączyć. Formę do babki o średnicy u góry 23 cm wysmarować margaryna i wysypać bułka tartą. Masę wyłożyć do foremki i wstawić ja do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec babkę 45 minut. Po tym czasie babkę wystudzić. Przygotować lukier i polać nim babkę a na koniec posypać posypką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation