Kuchnia

Przepisy

Pasta jajeczna z rzodkiewką i ogórkiem
2 jajka (120g)
4 rzodkiewki (60g)
1/3 średniego ogórka (60g)
2 łyżki jogurtu naturalnego (40g)
2 łyżki posiekanego szczypiorku (10g)
1 łyżka kiełków rzodkiewki (8g)
Sól morska, świeżo zmielony pieprz czarny
2 kromki chleba pełnoziarnistego (70g)
Ugotowane na twardo jajka, obrać ze skorupki i drobno posiekać. Warzywa umyć i pokroić w drobną kostkę, dodać do posiekanego jajka i delikatnie wymieszać. Doprawić do smaku solą morską i świeżo zmielonym pieprzem, posypać posiekanym szczypiorkiem. Całość połączyć z jogurtem naturalnym i dokładnie wymieszać. Gotową pastę podawać z pieczywem pełnoziarnistym, udekorowaną kiełkami rzodkiewki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation