Kuchnia

Przepisy

Marokańska pasta z bakłażana | Sceny z użycia

Poniższy przepis znaleziony na thermoprzepisy.pl

Składniki:

750 g bakłażana
1 łyżeczka soli
sok z jednej cytryny
1 średnia cebula
1 ząbek czosnku
350 g pomidorów
1 łyżeczka pieprzu
1 łyżeczka zmielonego kminku
1 łyżeczka słodkiej papryki
40 g oliwy z oliwek
40 g koncentratu pomidorowego
2 gałązki natki pietruszki posiekanej
2 gałązki kolendry posiekanej

Bakłażany kroimy na 4 i tniemy na plastry, solimy i dodajemy sok z cytryny całość mieszamy. Zostawiamy na sitku na ok. 30 minut aby odciekła woda a następnie ręcznie odciskamy nadmiar wody.

Na patelni cebulę i czosnek podsmażamy na oliwie. Dodajemy bakłażana, przyprawy, oliwę z oliwek oraz przecier i dusimy. Na sam koniec dodajemy posiekaną pietruszkę i kolendrę. Podajemy z ciemnym pieczywem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation