Kuchnia

mniam

Kolorowo - torcikowo: Roladki w młotkowanym pieprzu muśnięte olejem rzepakowym


1 cały filet z kurczaka
80-100 g łososia w plastrach
5-7 szparagów zielonych
1/4 szkl. oleju rzepakowego
2 -3 łyżki pieprzu młotkowanego z kolendrą ( KAMIS )
sól

ponadto: folia aluminiowa




Wykonanie:

Mięso dokładnie umyć, osuszyć i oczyścić. Podzielić na 7-8 części, formując małe płaty. Każdy płat cienko rozbić, posmarować olejem rzepakowym i oprószyć solą.

Szparagi ugotować, ostudzić.
Pieprz młotkowany wymieszać z 1/2 łyżeczki soli.

Na rozbitym płacie mięsa układać plastry łososia oraz szparaga - zwijać w roladkę.
Roladkę posmarować za pomocą pędzelka, olejem rzepakowym i obtoczyć w pieprzu z solą. Układać na kawałku folii aluminiowej i ciasto zawinąć.

Piec w temperaturze 175 stopni C przez 25-30 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation