Kuchnia

Gotowanie

Rukola z jajem, kozim serem, prosciutto i kiełkami rzodkiewki

Składniki:
garść umytej rukoli
3 jaja
jeden pomidor (o dziwnej nazwie, nie pamiętam hihi)
100 gram koziego sera
trochę kiełków rzodkiewki, taka mała garstka
2-3 plasterki szynki prosciutto
łyżka miodu
łyżka musztardy
2 łyżki oliwy z oliwek
sok z połowy limonki
sól
pieprz
Rukolę kładziemy na dwa talerze, jaja gotujemy na twardo (6-7 minut) i kroimy w ćwiartki. Pomidora kroimy w plastry, kozi ser w kostkę a prosciutto na mniejsze kawałki. W miseczce mieszamy miód, musztardę, oliwę, sok z limonki, sól i pieprz na gładki sos. Wszystkie składniki, oprócz sosu, układamy pięknie na talerzu a następnie, tuż przed podaniem, całość polewamy dressingiem. Wyszło pyszne, kocham takie śniadania!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation