Kuchnia

Kulinaria

Składniki:
2 małe cukinie
oliwa z oliwek
200g orzechów nerkowca
1/3 szklanki mleka migdałowego
sok z połówki cytryny
2 łyżki sosu sojowego tamari
przyprawy: sól, pieprz ziołowy, czosnek, zioła prowansalskie
Przygotowanie:

Cukinie pokroić na cienkie plastry wzdłuż, za pomocą obieraczki. Ułożyć na blasze do pieczenia, posmarować pędzelkiem maczanym w oliwie z oliwek (wymieszanej z solą). Włożyc
do piekarnika na ok.10 min.
Orzechy nerkowac włożyc do malaksera i zmiksować na proszek. Dodać mleko, sok z cytryny,
sos sojowy i przyprawy, wyciśnięty ząbek czosnku.
Paski cukinii smarować serkiem i zwijać w ruloniki. Posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Podajemy z musem pomidorowym z bazylią.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation