Kuchnia

Dieta ze smakiem

Pankejki czekoladowe z awokado

Są to jedne z najlepszych placków jakie jadłam. zekoladowe, mięciutkie z rozpływającą się czekoladą i małymi kawałkami awokado.


1 jajko
3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
1/3 szklanki maślanki
1/2 awokado
1 pasek mlecznej czekolady
1 łyżeczka miodu
1 łyżka kakao
1/2 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szczypta sody

Awokado obrać i rozgnieść widelcem. W miseczce połączyć mąkę, proszek, sodę, kakao i pokrojoną czekoladę. W drugiej jajko roztrzepać, dolać maślanki, miodu i porządnie wymieszać. Połączyć suche składniki z mokrymi oraz z awokado. Smażyć na mocno rozgrzanym teflonie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation