Kuchnia

dla diabetyka

Zupa krem z cukinii
* 2 duże cukinie
* 2 ziemniaki
* cebula
* oliwa z oliwek
* łyżka masła
* 1,5 l bulionu
* natka pietruszki
* 2 ząbki czosnku
* sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Cukinie myjemy, odkrawamy końcówki, koimy w kostkę. Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić w garnku na maśle. Dodać ziemniaki, chwilę razem obrumienić, dodać drobno posiekany ząbek czosnku, chwilę przesmażyć razem i zalać bulionem, dodać natkę pietruszki, przyprawić solą i pieprzem, gotować ok 30 minut na wolnym ogniu. Całość miksujemy do uzyskania konsystencji kremu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation