Kuchnia

ciasta, tarty i rolady

Dwukolorowe ciasto z kaszy manny

Składniki : (Forma 22 cmx22 cm)

0,5l mleka
0,5 szklanki cukru
120g masła
0,5 szklanki kaszy manny
1 opakowanie cukru waniliowego

Przygotowanie :

Do rondelka wlej mleko. Dodaj pokrojone masło i wsyp cukier. Zagotuj. Wsyp kaszę i energicznie mieszaj aż masa zgęstnieje.

Składniki :

0,5l mleka
0,5 szklanki cukru
120g masła
0,5 szklanki kaszy manny
1 opakowanie cukru waniliowego
2 łyżki kakao

Przygotowanie :

Do rondelka wlej mleko, wsyp kakao. Dodaj pokrojone masło i wsyp cukier. Zagotuj. Wsyp kaszę i energicznie mieszaj aż masa zgęstnieje.

Formę wyłóż okrągłymi biszkopcikami. Na biszkopty wlej gorącą masę na zmiane wlewając białą i kakaową.

Składniki galaretka malinowa :

450g malin mrożonych
1-2 łyżki cukru
1 opakowanie galaretki malinowej

Maliny włóż do rondla. Wlej około 1/4 szklanki wody. Postaw na wolnym ogniu przez około 10-15 minut co jakiś czas mieszając. Wsyp cukier i wymieszaj składniki. Za pomocą blendera zmiksuj maliny na mus. Wsyp galaretkę i połącz składniki. Ostudź.

Mus malinowy wlej na ciasto i włóż do lodówki na minimum 3 godziny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation