Kuchnia

Kuchnia

Piernikowa gorąca czekolada
na zimowe wieczory... mniam!

Składniki na 4 porcje:

100g czekolady deserowej
100g czekolady gorzkiej dobrej jakości
2 czubate łyżki naturalnego kakao
1 litr mleka
2 łyżeczki przyprawy do piernika

1 szklanka śmietany 30%
8 pokruszonych ciasteczek korzennych


Sposób przygotowania:

Mleko wlewamy do garnuszka - podgrzewamy wraz z połamaną czekoladą. Dodajemy kakao i przyprawę do piernika. Cały czas mieszając czekamy aż czekolada się rozpuści i wszystkie składniki dokładnie się połączą. Kiedy napój będzie już dobrze ciepły, zdejmujemy garnuszek z ognia. Naszą czekoladę przelewamy do szklanek.

Śmietanę ubijamy a następnie dodajemy do niej pokruszone ciasteczka - całość dokładnie mieszamy i "dekorujemy" nią nasz napój.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation