Kuchnia

kuchnia

Naleśniki ze szpinakiem i pomidorami

Naleśniki ze szpinakiem i pomidorami
Potrzebne będą:

10 naleśników (kliknij na przepis)
duże opakowanie świeżego szpinaku
ser typu feta
1-2 duże pomidory
papryka marynowana (pół litrowy słoik)
przyprawy: suszony tymianek, pieprz świeżo mielony, czosnek (2-3 ząbki), sól
oliwa
opcjonalnie: parówki


Pomidory obieramy ze skóry po czym kroimy w kostkę, paprykę również. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy i dokładamy pokruszony ser typu feta, przyprawiamy tymiankiem pieprzem, odrobiną soli ( tu ostrożnie bo feta jest słona). Po około 10 minutach dokładamy liście szpinaku oraz wyciśnięty czosnek.
Smażymy chwilę i farsz gotowy.
Następnie układamy naleśniki na talerzu z porcją farszu i zwijamy. Czasami lubię dołożyć pół, ciepłej parówki.
Zwiniętego naleśnika ozdabiamy pomidorkiem i gotowe.



Życzę smacznego i ściskam gorąco
Ilona






You might also like:
Gofry
Wytrawne naleśniki
Gofry na słodko
Obiecane placki ziemniaczane
Tarta ze szpinakiem
LinkWithin
Print Friendly and PDF
Autor: Ilona o 15:24
Wyślij pocztą e-mail
Wrzuć na bloga
Udostępnij w usłudze Twitter
Udostępnij w usłudze Facebook

Etykiety: Naleśniki Placki Racuchy i Gofry, Obiady
4 komentarze:

whiness11 lutego 2013 16:25
Lubię te naleśniki, ale nigdy nie łączyłam ich z parówką ;) Może się zainspiruję!

Odpowiedz
Odpowiedzi

Magiczna Szuflada11 lutego 2013 17:38
Koniecznie. Jest mi niezmiernie miło inspirować. Mam nadzieję, że zasmakuje :) Pozdrawiam i nie mogę doczekać się opinii.

Odpowiedz

teenager ;)12 lutego 2013 05:58
takie pyszne nadzienie - mmm naleśniczki
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation