Kuchnia

przystawki, przekąski, sałatki

Sałata z kurczakiem

Sałata z kurczakiem
(4 porcje)
Składniki:

1 opakowanie WINIARY PAPIRUS POMYSŁ NA... soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich
2 piersi kurczaka
1 opakowanie Sos sałatkowy z bazylią i oregano Z Domowego Ogródka WINIARY
3 łyżki oleju
1 łyżka miodu
1 łyżka octu balsamicznego
1 opakowanie mieszanki sałat
10 pomidorków truskawkowych
1 mały ogórek sałatkowy

Przygotowanie:
1.Piersi delikatnie rozbij na grubość 1,5-2 cm.
2.Umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią.
3.Patelnię rozgrzej bez tłuszczu.
4.Zmniejsz moc kuchenki do 50% i połóż mięso zawinięte w pergamin na patelni.
5.Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie.
6.Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin.
7.Sos sałatkowy połącz z olejem, miodem i octem balsamicznym.
8.Mięso pokrój w paski.
9.Pomidorki pokrój na ćwiartki.
10.Ogórek przekrój na połowę, usuń nasiona i pokrój w półplasterki.
11.Na półmisku ułóż sałatę, pomidory, ogórki i paski kurczaka.
12.Całość polej sosem sałatkowym.

Czas przygotowania: 20 minut
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation