Kuchnia

sałatki, surówki

Składniki: (2-3 porcje)
2 łyżki rodzynek
2-3 łyżki soku jabłkowego
1 słoik marynowanego selera
1 duże jabłko
2 łyżki posiekanych orzechów włoskich, lekko uprażonych na patelni
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
1/2 łyżeczki syropu z agawy/fruktozy/cukru brzozowego
Wykonanie:
Rodzynki zalać sokiem jabłkowym i lekko zagrzać (np. w kuchence mikrofalowej). Pozostawić aż zmiękną a następnie odcedzić.

W misce wymieszać: marynowanego selera, posiekane jabłko (najlepiej ze skórką), posiekane i uprażone orzechy włoskie, rodzynki oraz jogurt i majonez.

Doprawić do smaku solą, białym pieprzem i syropem z agawy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation